Световният шампион Фред Кърли спечели спринта на 100 метра при

...
Световният шампион Фред Кърли спечели спринта на 100 метра при
Коментари Харесай

Световният шампион Фред Кърли спечели спринта на 100 мна Диамантената лига в Рабат

Световният първенец Фред Кърли завоюва спринта на 100 метра при мъжете на шампионата от Диамантената лига по лека атлетика в Рабат (Мароко).

Американецът, който е и сребърен медалист от олимпийските игри в Токио 2020, реализира 9.94 секунди, което е нов връх на шампионата. Втори финишира Акани Симбине (Южна Африка) с 9.99, а трети е Фердинанд Оманяла (Кения) с 10.05 секунди.

" Щастлив съм, че завоювах това съревнование и направих върха. Това е резултатът, който чаках, ще продължа да го реализирам, с цел да може до Световното състезание да бъда в най-хубавата си форма ", сподели Кърли.

Олимпийският първенец Ламонт Джейкъбс пропусна конкуренцията поради болки в гърба.

Американката Шамиър Литъл завоюва бягането на 400 метра с трудности при дамите с 53.95 секунди, до момента в който нейният съотечественик Грант Холоуей финишира втори след Рашид Бродбел от Ямайка на 110 метра с трудности.

" Не съм удовлетворен от представянето си през днешния ден. Целта ми беше първото място. Публиката беше доста шумна и ме разсея ", сподели сребърният медалист от Токио 2020 Холоуей.

Във финалното съревнование за вечерта представителят на домакините Суфиан Ел Бакали завоюва 3000 метра стипълчейз.

Олимпийският първенец Ел Бакали направи персонален връх от 7:56.68 минути, което е най-бързото време за годината, с цел да победи Гетнет Уайл (8:05.15) и Ейбрахам Кибиуот (8:05.51).

" Целта ми беше да подобря международния връх, само че се изморих в последната обиколка. Сега ще си умря, с цел да се приготвя за идните надпревари и изключително за Световното състезание, където задачата ми е да запазя купата си ", сподели Ел Бакали.

Ярослава Магучих от Украйна и Мери Мора от Кения, настоящи шампионки от Диамантената лига надлежно в скока на височина и 800 метра, завоюваха своите дисциплини.

Магучих победи с 2.01 метра. Бронзовата медалистка от Игрите в Токио 2020 победи сънародничката си Ирина Геращенко, която записа 1.91.

Мора финишира с време 1:58.72 минути, с цел да приключи пред австралийката Катриона Бисет и американката Сейдж Хурта-Клекер.

Норвежецът Якоб Ингебригтсен продължи превъзходството си на 1500 метра при мъжете, триумфирайки с 3:32.59 минути, до момента в който Гудаф Цегай (Етиопия) завоюва дисциплината при дамите.

" Можех да тичам и по-бързо, само че беше малко мъчно в последния завой поради вятъра ", сподели Ингебригтсен.

Диамантената лига продължава на 2 юни със съревнование в Италия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР