Световният шампион Франция закономерно се изкачи на първо място в

...
Световният шампион Франция закономерно се изкачи на първо място в
Коментари Харесай

Пълно разместване в ранглистата на ФИФА след Мондиал 2018, България остава пред Русия

Световният първенец Франция закономерно се изкачи преди всичко в ранглистата на ФИФА след Мондиал 2018. " Петлите " прогресираха с шест позиции, откакто усилиха актива си с цели 150 точки и към този момент има общо 1726 т. Само с три по-малко е бронзовият медалист Белгия, който заема второ място. Финалистът Хърватия също регистрира важен напредък в ранглистата, придвижвайки се с 16 места. " Шахматистите " към този момент са четвърти, с което изравняват най-хубавото си класиране. Уругвай, Англия и Дания също влизат в топ 10, до момента в който Аржентина, Чили, Германия и Полша излизат от челната десетка.

Голям е сривът на предходния международен първенец Германия. Бундестимът заемаше първа позиция преди Мондиал 2018, само че след неуспеха в Русия се срина до 15-о място.

Домакинът Русия се придвижва с най-вече позиции напред в класацията - с 21 места. В момента " сборная " е на 49 позиция - на две места зад нашият народен тим.

Класацията за първи път се изготвя по нова формула, съгласно която към актива на тимовете се прибавят или изваждат точки според от резултатите от изиграните мачове. Досега класацията се изготвяше въз основа на усреднен точков актив, взет за избран интервал от време.
NEW #FIFARanking

France move
Croatia up to 4th
Russia biggest climbers

More info https://t.co/HHIaQ9Rxrd pic.twitter.com/rU8HztDPKo
— FIFA.com (@FIFAcom) August 16, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР