Световният рали шампионат се завръща в Нова Зеландия след десетгодишно

...
Световният рали шампионат се завръща в Нова Зеландия след десетгодишно
Коментари Харесай

M-Sport Ford стартира в кръга от WRC в Нова Зеландия в четвъртък

Световният рали шампионат се завръща в Нова Зеландия след десетгодишно спиране. M-Sport Ford чакаше това от доста години и не щеш ли моментът пристигна. Това значи, че фабрично поддържаният екип има късмет да вземе победатата в това, което е може би най-красивият чакълен кръг на WRC в света с помоща на четирите задвижващи колела на новата Puma Hybrid Rally1.

Началната и крайната точка е 1,4-милионният метрополис Окланд в северния завършек на Северния остров в средата на южната част на Тихия океан. Той е център за общо 17 специфични стадия (WP) с обща дължина от 279,80 километра, които са измежду най-легендарните и зрелищни на рали сцената.

M-Sport изпраща три екземпляра на хибридната Puma с мощ до 368 кВт/500 к.с. на надпреварата в южното полукълбо. В допълнение към двата постоянно участващи екипажа - Крейг Брийн/Пол Нагъл от Ирландия и Гюс Грийнсмит/Йонас Андерсон (Great Великобритания/Швеция), Лоренцо Бертели кара третия Ford дружно със Симон Скатолин, като италианците честват премиерата си зад кормилото на един от новите коли Rally1 с хибридно задвижване.

И трите екипажа на Puma започват за първи път в Нова Зеландия. Ралито стартира в четвъртък вечерта с 1,78-километров зрителски стадий в Оукланд. Петък се показва като кралския стадий на единадесетото от 13-те надпревари от Световния шампионат - включва 158 от общо 279 километра специфични стадии и тествания като именития „ Whaanga Coast “. За Крейг Брийн и Гюс Грийнсмит това предлага доста добра насочна точка, защото с помощта на тяхната малко по-късна стартова позиция, те могат да се надяват на чисти писти, които към този момент са карани.

Събота включва още шест специфични стадия, в това число 40-минутна сервизна отмора, преди четирите специфични стадия с над 31,18 километра да отбележат края на последния стадий в неделя. Така нареченият Power Stage, на който петимата най-бързи водачи могат да чакат до пет спомагателни точки от Световния шампионат, стартира в 15:18 ч. локално време. Това подхожда на 4:18 рано сутринта у нас. Всички специфични стадии се излъчват онлайн в платеното WRC приложение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР