Световният петролно-газов гигант Royal Dutch Shell се е договорил с

...
Световният петролно-газов гигант Royal Dutch Shell се е договорил с
Коментари Харесай

Shell напуска Нова Зеландия след 100 години работа

Световният петролно-газов колос Royal Dutch Shell се е договорил с австрийската компания от бранша OMV за продажбата на своя бизнес в Нова Зеландия, се сподели в известие на Shell.

Това значи, че британско-холандската компания, второто по величина частно сдружение в сектора, напуща този пазар след 100 години работа в страната.

Стойността на договорката, която се чака да бъде приключена в четвъртото тримесечие на тази година, е за 578 милиона $. Както отбелязва продавачът, в границите на постигнатите договорености, след приключването на договорката сътрудниците на фирмите Shell Taranaki Limited и Shell New Zealand ще преминат на работа в OMV New Zealand.

От Shell показват, че тази крачка подхожда на тактиката на компанията за продажба на активи за 30 милиарда $ до края на 2018 година.

Днешното решение е още една крачка към изменение и опростяване структурата на енергийният колос, целяща да усили финансовата резистентност и конкурентоспособност на Shell, споделя шефът на поделението Integrated Gas & New Energies Мартен Уетселер.

Допълвайки, че компанията се гордее със своята 100 годишна работа в Нова Зеландия, нейните клиенти, сътрудници и регулаторни органи в страната са били значима част от опита и триумфите на Shell.

Royal Dutch Shell се занимава с търсене, рандеман, преправка и търговия с въглеводородни първични материали допълнително от 40 страни по света. Освен това компанията има най-голямата в света мрежа от бензиностанции - 43 над хиляди, работещи допълнително от 80 страни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР