Световният пазар на луксозни имоти отбелязва солиден ръст в продажбите.

...
Световният пазар на луксозни имоти отбелязва солиден ръст в продажбите.
Коментари Харесай

Продажбите на луксозни имоти се увеличават в световен мащаб

Световният пазар на първокласни парцели отбелязва стабилен растеж в продажбите. Това сочи нов разбор на интернационалната мрежа от боркери Christie’s International Real Estate, която си сътрудничи с българската консултантска компания за парцели в първокласния сегмент Unique Estates.

Въпреки лекия застой на пазара в някои страни, през 2017 година и при започване на 2018 година се вижда повсеместен растеж от 11% на продажбите на висок клас парцели в международен мащаб. Увеличената интензивност в първокласния сегмент е вследствие на бързото развиване на световната стопанска система, ниските лихви по банковите депозити, както и възходящото доверие на клиента в експертното мнение на консултантските компании за недвижими парцели.

Благоприятните стопански условия обуславят нараснал интерес към първокласния пазар на парцели, само че наклонността за противоречие сред търсенето и предлагането на парцели във високия сегмент, присъща у нас, се следи и на интернационално равнище. От своя страна, това събитие води до по-голяма интензивност от страна на заинтригуваните купувачи и форсира сключването на покупко-продажби. Специалистите показват, че в случай че през 2016 година нормалното време за реализиране на продажба на първокласен парцел е 220 дни, през 2017 година то спада на 190 дни , поради засилената конкуренция сред представители от разнообразни демографски групи, чийто приход и метод на живот обичайно се разграничават.

„ В синхрон с напредъка на стопанската система и продажбата на жилища, първокласният заможен пазар у нас също означи динамична година. Високият сегмент в България се развива все по-бързо, следвайки международните стандарти за качество на обслужване и ексклузивност на предлаганите парцели. Аналогично на интернационалните трендове, през 2017 година, както и в първите месеци на 2018 година, ползата към първокласни покупки остава висок както за жилищни потребности, по този начин и за инвестиция “, разяснява Весела Илиева, ръководещ сътрудник в Unique Estates.

Освен икономическите фактори, които оказват мощно въздействие върху първокласния пазар на недвижими парцели, през 2017 година политическите феномени, присъщи за другите страни, също влияят на продажбите. Политическа неустойчивост, политизация на имуществената благосъстоятелност и опасност от тероризъм са измежду факторите, върху които задграничните клиенти най-често се концентрират при инвестиция в първокласен парцел. Все отново, макар възходящото въздействие на политическата конюнктура на обособените пазари, цялостният интерес към първокласни парцели в международен мащаб продължава да пораства.

В интернационален проект, Виктория, столицата на Британска Колумбия, е пазарът, в който се регистрира най-голяма интензивност при покупко-продажбите с висок клас парцели на първичния жилищен пазар, като междинното време за първокласна продажба е единствено 32 дни . На вторичния пазар на първокласни парцели пък максимален е ползата към жилища в град Санта Фе в Ню Мексико, където растежът на броя покупко-продажби през 2017 година по отношение на 2016 година е 18%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР