Световният пазар на луксозни имоти отбелязва солиден ръст в продажбите,

...
Световният пазар на луксозни имоти отбелязва солиден ръст в продажбите,
Коментари Харесай

Продажбите на луксозни имоти в световен мащаб бележат ръст

Световният пазар на първокласни парцели отбелязва стабилен растеж в продажбите, сочи новият разбор на Christie’s International Real Estate – една от най-влиятелните интернационалните мрежи от брокери в света, профилирана в маркетинг и продажба на парцели от най-голям клас, с дългогодишно съдействие с българската консултантска компания за парцели в първокласния сегмент Unique Estates. Сред останалите значими трендове, обрисувани от разбора, са:

Несъответствието сред предложение и търсене на първокласни парцели е интернационално събитие.

Икономическите и политически фактори оказват все по-голямо въздействие върху първокласния заможен пазар.

Въпреки лекия застой на пазара в някои страни, през 2017 година и при започване на 2018 година се вижда повсеместен растеж от 11% на продажбите на висок клас парцели в международен мащаб. Увеличената интензивност в първокласния сегмент е вследствие на бързото развиване на световната стопанска система, ниските лихви по банковите депозити, както и възходящото доверие на клиента в експертното мнение на консултантските компании за недвижими парцели.

Благоприятните стопански условия обуславят нараснал интерес към първокласния пазар на парцели, само че наклонността за противоречие сред търсенето и предлагането на парцели във високия сегмент, присъща у нас, се следи и на интернационално равнище. От своя страна, това събитие води до по-голяма интензивност от страна на заинтригуваните купувачи и форсира сключването на покупко-продажби. Специалистите показват, че в случай че през 2016 година нормалното време за реализиране на продажба на първокласен парцел е 220 дни, през 2017 година то спада на 190 дни, поради засилената конкуренция сред представители от разнообразни демографски групи, чийто приход и метод на живот обичайно се разграничават.

„ В синхрон с напредъка на стопанската система и продажбата на жилища, първокласният заможен пазар у нас също означи динамична година. Високият сегмент в България се развива все по-бързо, следвайки международните стандарти за качество на обслужване и ексклузивност на предлаганите парцели. Аналогично на интернационалните трендове, през 2017 година, както и в първите месеци на 2018 година, ползата към първокласни покупки остава висок както за жилищни потребности, по този начин и за инвестиция “, разяснява Весела Илиева, ръководещ сътрудник в Unique Estates.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР