Световният номер 3 Роджър Федерер ще участва на Откритото първенство

...
Световният номер 3 Роджър Федерер ще участва на Откритото първенство
Коментари Харесай

Федерер потвърди участието си на Ролан Гарос 2020

Световният номер 3 Роджър Федерер ще взе участие на Откритото състезание на Франция през идната година. Легендарният тенисист удостовери присъединяване си на Ролан Гарос 2020, единствено два дни откакто съобщи, че ще играе и на Олимпиадата в Токио идващото лято.

Швейцарският маестро не взе участие на шампионата от Големия шлем в Париж от 2016 до 2018, само че тази година се завърна на алените кортове във френската столица и доближи полуфиналите, където бе спрян от Рафаел Надал. "Ще играя на Ролан Гарос. Най-вероятно няма да вземам участие на доста шампионати преди този момент, изключително с проектите ми да вземам участие на Олимпиадата. Най-вероятно ще състезател на Ролан Гарос, по-късно Хале, Уимбълдън, Олимпиадата и по-късно може би Синсинати и Ю Ес Оупън ", показа Федерер пред Си Ен Ен.

38-годишният Федерер има една купа от Откритото състезание на Франция, извоювана през 2009 година, когато победи на финала шведа Робин Сьодерлинг. В последните години той съществено олекоти графика си и изцяло пропускаше сезона на алено, само че тази година игра на Мастърса в Рим и на Ролан Гарос. Решението на Федерер да взе участие на всички огромни шампионати през идната година, в това число и Олимпиадата, наведе неговите почитатели на мисълта, че може би 2020-та година ще е последната в кариерата на великия швейцарец. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР