Световният номер 16 Григор Димитров се готви за участието си

...
Световният номер 16 Григор Димитров се готви за участието си
Коментари Харесай

Григор Димитров: Началото на сезона беше необичайно, но позитивно

Световният номер 16 Григор Димитров се готви за присъединяване си на шампионата в Акапулко. Преди първия си мач той даде малко изявление за уеб страницата на ATP, където разяснява изискванията в мексиканския курорт и даде оценка на представянето си на Откритото състезание на Австралия.

– Григор, на първо време желая да те поздравявам още веднъж в Акапулко. Това е място, от което пазиш доста щастливи мемоари и допускам, че с всяка минала година се чувстваш все по-комфортно тук?

– Идвам тук всяка година и това ми оказва помощ да се приспособявам все по-бързо във връзка с настилката, топките и времето. Конкретно на този шампионат това е доста значимо, защото климатът е мокър, кортът от време на време е леплив и като цяло изискванията са тежки. Има доста неща, за които би трябвало да помислиш, само че на мен просто ми харесва да бъда на корта и няма значение какво е времето. Винаги имам възприятието, че държа обстановката под надзор.

Снимка: Getty Images

– Нека да поговорим за началото на сезона ти. Представи се доста мощно на Australian Open, въпреки шампионатът да не приключи по най-хубавия метод за теб. Предполагам обаче, че в този момент, когато поглеждаш обратно, изпитваш по-скоро позитивни страсти?

– Да, това беше задачата ми. Началото на годината беше доста извънредно, с карантината в Мелбърн и всичко останало. Въпреки това обаче не се окайвам. Чувствам се късметлия поради това, че имах опция да съм на корта и да играя на най-високото равнище, на което знам, че съм кадърен. Мисля, че началото на сезона беше доста положително за мен. Физически се усещах доста добре до 1/4-финала. Позитивните страсти в действителност са доста повече от отрицателните. Радвам се, че имах опция да видя резултатите от предсезонната ми подготовка. Тя беше много дълга, защото не участвах в последните няколко шампионата предходната година. Прекарах много време отвън корта, само че в един миг си споделих, че е време още веднъж да стартира да играя. Представянето ми в Австралия беше доста положително начало. Не изгубих сет до 1/4-финала, което е нещо доста положително, само че за жалост оня мач се разви много злополучно за мен.

Снимка: Reuters

– Преди няколко месеца стартира да работиш с Данте Ботини и досега наподобява, че партньорството ви е много продуктивно.

– Да, започнахме неотдавна. Заедно сме от към три месеца. Все още има неща, върху които желаеме да се съсредоточим, както и някои, които би трябвало да поизгладим. Също по този начин мисля, че работата, която съм приключил през годините, както и зрелостта, която натрупвам с всяка минала година в тура, също оказва помощ на взаимната ни работа. Стараем се да си слагаме високи цели и да ги изпълняваме. Това е най-важното за нас сега. Тренираме дълго, вършим верните неща и направляваме всичко, което зависи от нас.

Димитров ще започва присъединяване си в Акапулко в ранните часове на сряда. Най-добрият ни тенисист ще се изправи против французина Адриан Манарино не преди 6:00 часа сутринта. Българинът завоюва шампионата през 2014 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР