Световният номер 1 в тениса Новак Джокович планира да съди

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович планира да съди
Коментари Харесай

Ноле отвръща на удара: Съди Австралия за милиони

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович възнамерява да съди австралийските управляващи! При това за впечатляващата сума от 3,8 млн. евро. Информацията е на английския таблоид " Сън ", предава bTV.

Сръбският тенисист не беше позволен до присъединяване на Откритото състезание на Австралия, откакто управляващите два пъти анулираха визата му, а най-после го депортираха. Сагата на Ноле стартира на 6 януари, когато не беше позволен до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за мигранти, защото управляващите не признаха здравното му изключение за липса на имунизация срещу ковид. Обжалването му беше почетено, само че по-късно министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично анулира още веднъж визата му, а Федералният съд удостовери. Така на 17 януари Джокович се прибра в Сърбия. 

Именно против това отношение и пропуснатите благоприятни условия поради недопускането му до Откритото състезание на Австралия тенисистът и юристите му приготвят иск. Майката на Джокович - Дияна, съобщи, че изискванията във въпросния хотел за мигранти са били ужасни, храната е била неприятна, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки. 

Що се отнася до пропуснатите изгоди за Ноле от неучастието му на Откритото състезание на Австралия, той можеше да се трансформира в първия тенисист в света с 21 трофеи от Големия шлем. Сърбинът не е пропущал да играе в Мелбърн от 2004 година насам, като има 9 трофеи от шампионата. 

Има възможност той да загуби и лидерската си позиция в ранглистата, в случай че вторият Даниил Медведев победи в конкуренцията. 

Ако искът фактически бъде подаден и Джокович успее да вземе съответната сума, той ще компенсира тези 500 000 $, които би трябвало да заплати за правосъдни разходи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР