Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович заяви, че

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович заяви, че
Коментари Харесай

Джокович се надява да има фенове на Откритото първенство на Австралия

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович съобщи, че се надява на почитателите да бъде разрешено да участват на Откритото състезание на Австралия през януари, макар че феновете към момента нямат достъп до множеството надпревари на фона на пандемията от Ковид-19.

Откакто мачовете в мъжкия тенис бяха възобновени след паузата, по-голямата част от тях се играят пред празни трибуни, като единствено на няколко имаше малко почитатели.

" Ако се случи в Австралия, слушам, че ще има най-малко 50% от потенциала на корта. Това е доста, мисля, че даже 10% биха били голяма поддръжка за нас на този стадий ", сподели Джокович, откакто се класира за полуфиналите на Финалния шампионат на ATP в Лондон.

" Просто да чуем аплодисментите, да чуем почитателите, да усетим тяхната сила и страст и някакъв тип неспокойствие, че сме там и ви приветстваме на корта, това е нещо, което мисля, че липсва на всички ", сподели Джокович.

" Род Лейвър Арина " е най-големият корт в Мелбърн Парк с оптимален потенциал от 15 000места, следвани от " Мелбърн Арина " с 9 646 и " Маргарет Корт Арина " със 7500 места.

Защитаващият купата си Джокович, който завоюва рекордна осма купа на Откритото състезание на Австралия тази година, съобщи, че се надява чувството за " влизане на празен стадион " да бъде краткотрайно, само че се радва, че съумя да се възобнови сезона макар пандемията.

" Странно е може би вярната дума за изложение на този сезон, само че все пак към момента усещам, че играхме доста шампионати, като се има поради, че имахме шестмесечна пауза в средата на сезона ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР