Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович може да

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович може да
Коментари Харесай

Дисквалифицират Джокович от US Open за втора поредна година?

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович може да бъде дисквалифициран от US Open за втора поредна година. След като през предходната сърбинът (34 г.) беше изритан за удар с топка по съдийка край корта, в този момент причина за дисквалификацията му може да бъде коронавирусът.

Подобна доктрина разви журналистът от " Ню Йорк Таймс " Бен Ротенберг и прикани за незабавни и масирани инспекции на сърбина.

Според Ротенберг отказалата се " по медицински аргументи " Олга Данилович (20 г.) в действителност най-вероятно е инфектирана с COVID-19. Подобно пояснение - " медицински аргументи " е било употребявано и от Жил Симон преди, след което излиза наяве, че е бил контактен със инфектиран.

Проблемът за Джокович след контакт с вероятно инфектираната Данилович или различен човек с COVID-19 може да има поради това, че не е имунизиран, а съгласно регламента на US Open в такива случаи се работи единствено по един метод - дисквалификация.

Джокович прекара ковид малко след нашия Григор Димитров (юни 2020 г.) и е гневен съперник на имунизациите, което този път може да му изиграе неприятна смешка и да постави завършек на упоритостите му за купа и цялостен Голям шлем през тази година.

Сърбинът завоюва Australian Open, " Ролан Гарос " и " Уилмбълдън " и с трофей в Съединени американски щати ще стане първият след Род Лейвър (1969), който печели всички шампионати от Шлема в границите на една календарна година. Той има общо 20 трофеи от Шлема с колкото са Федерер и Надал и при триумф ще усъвършенства върха.

Сръбските медии одобриха със смях и гняв " новината " и написаха, че въпросният публицист Бен Ротенберг в никакъв случай не е харесвал Ноле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР