Световният номер 1 Новак Джокович се доближи на един мач

...
Световният номер 1 Новак Джокович се доближи на един мач
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за девети финал на Australian Open

Световният номер 1 Новак Джокович се приближи на един мач от девета купа от Откритото състезание на Австралия, откакто победи съветския квалификант Аслан Карацев с 6-3, 6-4, 6-2 в първия полуфинал от мъжката скица на шампионата.
Карацев бе огромната изненада в Мелбърн досега, откакто се трансформира в първия тенисист в Оупън ерата, който доближава до полуфинал в шампионат от Големия шлем при своя дебют в огромната четворка.
В предходния кръг той първата ракета на България Григор Димитров в четири сета, само че през днешния ден не съумя да се опълчи на Джокович. Сърбинът сподели, че изцяло е преодолял травмата в хълбока и коремната област, която за малко да докара до неговото отпадане още в третия кръг, като се движеше свободно по корта и нямаше никакви проблеми да извършва всичките си удари.
Джокович осъществя единствената опция за пробив в първия сет, с цел да го вземе с 6-3, след което дръпна с два пробива във втората част и поведе с 5-2, само че Карацев сподели темперамент и върна единия пробив, след което имаше късмет да изравни до 5-5, само че в последна сметка осемкратният първенец затвори сета на личен сервис. В третата част Джокович стигна до нови три пробива, с цел да стигне до чист триумф след час и 53 минути игра.
Носителят на 17 трофеи от Големия шлем сподели доста ефикасна игра, като осъществя 17 аса, 30 печеливши удара и едвам 14 непредизвикани неточности. Той съумя да осъществя шест от седемте си благоприятни условия за пробив.
По този метод Джокович се класира за деветия си край на Australian Open, а там ще срещне четвъртия подложен Данийл Медведев от Русия или номер 5 в схемата Стефанос Циципас от Гърция, които на следващия ден ще се изправят един против различен във втория полуфинал при мъжете от 10:30 часа българско време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР