Световният номер 1 Карлос Алкарас и Новак Джокович имаха усмивки

...
Световният номер 1 Карлос Алкарас и Новак Джокович имаха усмивки
Коментари Харесай

Топ тенисисти посетиха център за деца с аутизъм в Астана

Световният номер 1 Карлос Алкарас и Новак Джокович имаха усмивки на лицата си, само че този път това нямаше нищо общо с победа в тенис мач. Двамата тенисисти посетиха център за деца с аутизъм в Астана, където от през днешния ден стартира тенис шампионат от ATP. Ден преди тях болничното заведение посетиха и Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим. Тенис звездите сервираха дарове на децата, а те им подариха рисунки.

Djokovic and Alcaraz visited a children`s hospital in Astana.
— José Morgado (@josemorgado)

" Много съм благополучен да съм тук, и да виждам тези деца щастливи, това е най-важното ", сподели първенецът US Open Алкарас.

Центърът за деца с аутизъм е план на фондацията на Булат Утемуратов. 

Джокович също има лична фондация, която се концентрира върху ранното детско обучение и развиване. Свикнал да дава сила на корта, Медведев от своя страна сподели, че черпи сила от децата.

" Центърът в действителност е прекрасен. Те оказват помощ на децата, оказват помощ на родителите, което намирам за доста значимо и беше ужасно да видя всички тези деца ", сподели Медведев, подложен под номер 2 в схемата на шампионата в Астана. 

В първия кръг на конкуренцията Феликс Оже-Алиасим загуби от Роберто Баутиста - Агут с 0:2 сета.

Алкарас играе с Давид Гофен, а първенецът Джокович, който в неделя завоюва купата в Тел Авив, се изправя против тазгодишния четвъртфиналист на Уимбълдън Кристиан Гарин.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР