Световният номер 1 Джъд Тръмп осигури мечтан финал в Шампионата

...
Световният номер 1 Джъд Тръмп осигури мечтан финал в Шампионата
Коментари Харесай

Мечтан финал в Шампионата на Обединеното кралство по снукър


Световният номер 1 Джъд Тръмп обезпечи желан край в Шампионата на Обединеното кралство по снукър против Нийл Робъртсън, откакто завоюва с 6:2 над Лу Нин и приключи “приказката” на китаеца.

40-ият в света направи желан поход до полуфинал в шампионат от “Тройната корона”, само че нямаше съпротивителни сили против Тръмп, който направи два сенчъри брейка (107 и 113) и ще се опита да завоюва за повторно купата след триумфа си през 2011 година.

Judd Trump is ready to face Neil Robertson in the UK Championship final!
— World Snooker Tour (@WeAreWST)
Финалът е в две сесии до продобиване на 10 от вероятни 19 фрейма от 15 и 21 часа, а топ премията е 200 хиляди паунда.

В първия полуфинал за съботния ден Робъртсън съкруши също с 6:2 другия китаец на тази фаза Жоу Юелон.

Това ще бъде 22-ри дуел сред Асото в колодата и Гръмотевицата от Австралия, като англичанинът има леко преимущество с 12 победи. Любопитното е, че това е четвърти следващ мач посред им, който е край - Робъртсън завоюва “Шампион на шампионите” през 2019-а, а Тръмп тази година победи в Германския Мастърс и Откритото състезание на Англия.

Neil Robertson has beaten a " highly-rated player " and " nice guy " in Zhou Yuelong to reach his third UK Championship final!

Standing between him and a third title: Judd Trump or Lu Ning, who meet at 7pm.

BBC / Eurosport /
— World Snooker Tour (@WeAreWST)
За международния номер 1 следва 30-и ранкинг край в кариерата и той преследва 20-а купа, както и трета през този сезон, като с изключение на в English Open, той подвигна трофея и в Откритото състезание на Северна Ирландия във край с Рони О’Съливан.

За Робъртсън залогът е не по-малък, защото той има към този момент два триумфа в UK Championship и може да стане шестият състезател с “хеттрик”, присъединявайки се към Рони (седем титли), Стив Дейвис (шест), Стивън Хендри (пет), Джон Хигинс и Дин Дзюнхуей (по три). Това е 31-ви ранкинг край за Левичаря от Мелбърн и той преследва 19-а купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР