Световният моторспорт съвет на ФИА одобри новите технически правила за

...
Световният моторспорт съвет на ФИА одобри новите технически правила за
Коментари Харесай

Формула 1 взе решение за моторите от 2026 година

Световният моторспорт съвет на ФИА утвърди новите механически правила за задвижващите системи във Формула 1, които ще влязат в действие за сезон 2026. Както и се очакваше мотор-генераторната група MGU-H към този момент няма да се употребява, а колите ще употребяват гориво от възобновими източници.

Пакетът правила, които е изискването Ауди и Порше да влязат във Формула 1, е подготвен от няколко седмици, само че се счита, че е бил занимателен поради съвещания от президента на ФИА Мохамед бин Сулайем, който персонално беше поел по-рано през годината ангажимент пред Фолксваген за приемането на измененията.

При мотора с вътрешно горене няма да има съществени промени - той остава 1,6-литров V6, само че ще работи с по-нисък горивен потенциал, като приносът на хибридната система при обезпечаване на общата мощ нараства до 50% или евкивалентът на 350 kW. Цените на задвижващите системи ще бъдат контролирани от въвеждането на таван, който влиза в действие от 1 януари 2023. До края на 2025 този таван ще е 95 милиона $, а от началото на 2026 ще стане 130 милиона $, само че от тази сума на година са изключени настоящото потомство задвижващи системи, разноските за маркетинг и доставката на потребителски тимове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР