Световният мобилен конгрес е едно от най-важните събития за индустрията.

...
Световният мобилен конгрес е едно от най-важните събития за индустрията.
Коментари Харесай

Смартоните на 2018-та: Какво да очакваме от Световния мобилен конгрес?

Световният мобилен конгрес е едно от най-важните събития за промишлеността. За потребителите то е забавно по две аргументи. На първо място изучавайки новостите от него може да се съди какви ще се главните трендове при смарт телефоните през годината. Това пък ще ни помогне да решим дали сменим актуалното си устройство или да отложим тази покупка.
MWC 2018: Alcatel
Започваме по азбучен ред. Презентацията на Alcatel ще се състои още на 24 февруари. От компанията са се съсредоточили върху базовия клас устройства и ще покажат моделите Alcatel 5, Alcatel 3v и Alcatel 1x.

За тях не се знае доста, само че въпреки всичко: първият от изброените би трябвало да получи 5,7 -инчов екран с HD+ резолюция (740 на 1440 пиксела), 2 или 3 GB RAM и процесор начален клас MediaTek MT6750. Според клюки устройството ще разполага и с двойна предна камера.

Моделът 3v ще предлага 6-инчов екран с резолюция 1080 на 2160 пиксела, процесор от MediaTek и двойна съществена камера (16+2 мегапиксела). Оперативната памет ще 2 GB. За 1x пък не се знае нищо, като се изключи че ще разполага с “безрамков” екран.

MWC 2018: Asus
Компанията се готви да покаже серията смарт телефони Zenfone 5. От там разясняват, че един от акцентите ѝ ще е върху камерата.

Моделите ще са следните: Zenfone 5 (флагман), Zenfone 5 Lite (бюджетно ориентиран) и Zenfone 5 Max (среден клас). Засега са известни индикаторите единствено на първия от изброените. Той ще получи Qualcomm Snapdragon 845 процесор, екран с резолюция 2246 на 1080 пиксела и Оценка за съвместимост Android 8.0.

Налице са клюки, че Zenfone 5 ще наподобява (доста!) на iPhone X. Дисплеят ще заема целия челен панел, като ще е налице разрез за камерата и други датчици в горния край.

MWC 2018: LG
Първоначално от LG са възнамерявали да покажат на ревюто G7, само че при започване на февруари стана ясно, че неговата премиера се отсрочва. Според слуховете шефът на компанията е наредил създаването да стартира изначало, откакто е посетил CES при започване на януари. Разбира се, LG ще покаже новости – на MWC се чака да забележим усъвършенствана версия на модела V30, която ще се споделя V30 2018.

Решението наподобява разумно. V30 е отличен смарт телефон, комуто може да бъде вдъхнат втори живот посредством възстановяване на така и така настоящите му характерности. Един от главните акценти ще е изкуственият разсъдък, като технологията ще се споделя Vision AI. Както може да се допусна от името тя ще разпознава какво снима потребителят, било то портрет, животни, храна, пейзаж, град, цветя, залез и ще сортира оптималния режим на снимане.

Гласовият асистент пък към този момент ще разпознава 32 команди вместо сегашните 23. V30 2018 ще получи повече вградена памет: 256 GB (сегашният модел е със 128). По-революционните нововъведения евентуално ще бъдат осъществени в G7.

MWC 2018: Nokia
Китайската компания HMD Global към този момент осъществя една от ярките министър председатели на миналогодишното ревю, когато сподели възродения Nokia 3310. Тази година едва ли ще има нещо чак толкоз шумно, само че по тази причина пък от там дават обещание да покажат няколко смарт телефона, в това число бюджетния Nokia 1, моделите от междинен клас Nokia 4 и Nokia 7, както и флагманското устройство Nokia 9. За последното е известно единствено, че ще разполага с QHD екран, скенер за пръстови отпечатъци в бутона Home, както и двойна съществена камера. Процесорът евентуално ще е Snapdragon 845. Апаратът би трябвало да получи още 4 GB RAM и 64GB вградена памет.

MWC 2018: Samsung
Вече сме писали за предстоящите Galaxy S9 и S9+. Нека да ви припомним… Според наличната сега информация тези устройства няма да оферират революционни промени. Дизайнът ще подобен с миналогодишния, с едно изключение – датчикът за пръстови отпечатъци ще бъде изместен под камерата, вместо да е вдясно от нея.

Galaxy S9 още веднъж ще се предлага с разнообразни процесори – Snapdragon 845 (за САЩ) и Exynos 9810 (за останалите страни). Сред останалите хардуерни индикатори са 64 GB вградена памет с опция за разширение на този размер посредством MicroSD карта, 4 GB RAM, 12-мегапикселова камера с променлива бленда (f1,5/2,4). Galaxy S9+ ще получи сходни характерности, само че ще предложи по-голям екран и повече оперативна памет.

MWC 2018: Sony
Японците се чака да докарат в Барселона Xperia XZ2, XZ2 Compact и, допустимо, XZ2 Pro. Според профилираните медии флагманът XZ2 ще разполага с 5,7-инчов екран с резолюция 2160 на 1080 пиксела. Чипсетът ще е Qualcomm Snapdragon 845. Смартфонът ще разполага с 4 GB RAM и 64 GB вградена памет. Операционната система, предстоящо, ще е Android 8.0. Известна е и цената: 799 евро.

ZX2 Compact, “умалената” версия на флагмана, ще получи сходен хардуер, само че дисплеят ще е с диагонал 5 инча. Цената му се чака да е 599 евро.

За XZ2 Pro няма еднопосочна информация. Говори се, че устройството ще разполага с 4К екран. По-важното обаче е, че Sony може би най-сетне ще внесат промени в дизайна на продукцията си започвайки точно с този модел. Ще разберем дали е по този начин на 26 февруари, когато е презентацията на Sony.

MWC 2018: Xiaomi
На ревюто се чака Xiaomi да покажат “дизайнерския” си флагман Mi MIX 2s, който ще разполага с керамичен тил. Очаква се камерата да бъде преместена в разрез в екрана, а-ла iPhone X. В предходния модел тя бе долната част на предния панел, което не се хареса на някои консуматори.

По отношение на хардуерните индикатори се загатва процесорът Snapdragon 845, 8 GB RAM и 256 GB вградена памет. Размерът на екрана не е прочут, само че съгласно клюки резолюцията му ще е 2160 на 1080 пиксела при съответствие 18:9. Налице са и данни за двойна камера с модули по 12 мегапиксела. Ако това е по този начин, то евентуално става дума за съставни елементи от Sony (IMX363).

Също по този начин съгласно слуховете можем да чакаме и ръководство с жестове.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР