Световният лидер в производството на храни - швейцарската компания Nestle,

...
Световният лидер в производството на храни - швейцарската компания Nestle,
Коментари Харесай

Какви продукти произвежда Nestle в България и за кои пазари се изнасят те?

Световният водач в производството на храни - швейцарската компания Nestle, възнамерява да влага 4,6 милиона лв. в бизнеса си в България до края на годината. По-голямата част от тези пари ще бъдат вложени в нововъведения и създаване на нови артикули. През миналата година вложенията на сдружението у нас са били в размер на 6 милиона лв., а от влизането на българския пазар през 1994 година общо те се пресмятат на 260 милиона швейцарски франка.

Това стана ясно по време на формалното показване на финансовите резултати на групата и на българското поделение през днешния ден.

" За 2017 година близо 50 на 100 от вложенията са били също за нововъведения и нови артикули ", разяснява по време на събитието Мариан Маринов, който е управител финанси и надзор за " Нестле България ".

" Нашият максимален бизнес не престават да бъдат напитките и по-конкретно кафето. Един от най-големите ни пазарни дялове е с продуктите Nescafe 3 в 1, Dolce Gusto, Nescafe и други ", добави още той.

За 2017 година компанията у нас регистрира продажби в размер на 258 милиона лв., което е с близо милион повече от миналата. Печалбата на сдружението за интервала възлиза на 23,3 милиона лв.. За първите четири месеца на актуалната година действителният растеж е от 4,6% до 54 милиона лв. облага.

" Растем в категориите кафе, кафе на капсули, както и в сегмента на продуктите за домашни любимци ", съобщи още Маринов.

Какво тъкмо създава Nestle в България и кои са главните пазари за експорт?

" Нестле България " има една индустриална база в страната, която се намира в София. Там са заети повече от 670 чиновници, които създават над 1000 продукта. Основният от тях, който се прави в България, е Kit Kat. От към 15 000 тона годишно произвеждане 90 на 100 са точно на тази марка шоколадови произведения.

" В Европа има 3 заводи за Kit Kat - във Англия и Германия, където се прави истинският артикул. Тази в София е центърът за нововъведения и реновации ", изясни шефът на производството у нас Сара Вуйтене.

Освен Kit Kat в страната се вършат още питиета, най-много такива от кафе, кулинарни артикули от марката Maggi, шоколадови, включващи профилираните за нашия пазар " Мура ", " LZ " и " Житен подарък " и артикули за детско хранене. В гамата от марки влизат още храните за домашни любимци, като Felix и Friskies, зърнените храни Nesquik и Fitness, както и така наречен група на " Нестле Professional " с Nescafe Algeria, Buondi и други.

 Снимка 352437
Източник:

Най-големи растежи на продажбите има с изключение на в категорията на кафетата, при които компанията е водач у нас, както и при храните за домашни любимци, където е втора с 23,3% пазарен дял по стойности. При шоколадовите произведения Neslte е втора, като пред нея е другият колос в промишлеността Mondelez.

" От 15 000 тона годишно произвеждане 12 483 тона са за експорт, като главните пазари са Англия, Германия, Полша, Франция и Украйна ", сподели Вуйтене.

По нейните думи единствено във фабриката в България приблизително на година за последното десетилетие се влагат по 2,8 милиона лв. в създаването на нови артикули.

 Снимка 352436
Източник:

Nestle възнамерява агресия в четири посоки до 2020-а

" Плановете ни са до 2020 година да поставим старания за напредък в области, които до в този момент регистрират сериозен растеж. Определени от борда на шефовете на групата като такива са кафето, храните за домашни любимци, храните за деца и водата ", съобщи по време на събитието изпълнителният шеф на " Нестле България " Емануел Артур.

" Компанията поема ангажимент за растежи сред 4 и 6% до 2020 година ", съобщи още той, откакто уточни, че оперативната облага за миналата 2017 година е била 50,6 милиарда швейцарски франка, а оборотът - 89,8 милиарда франка.

" Всеки ден 1 милиард артикули на Nestle се продават по света, а максимален пазар е зона Америки, следвана от Европа, където тя е компания номер 2 по пазарна капитализация ", уточни още Артур.

По неговите думи компанията ще продължи да развива тактиката си за предложение на артикули с по-добър хранителен профил. През последните няколко години групата разгласи, че понижава наличието на захар в редица свои артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР