Световният лидер на играчките, датският производител на детски конструктори Lego,

...
Световният лидер на играчките, датският производител на детски конструктори Lego,
Коментари Харесай

Lego окончателно спира продажбите си в Русия

Световният водач на играчките, датският производител на детски конструктори Lego , разгласи през днешния ден, че стопира дефинитивно продажбите си в Русия поради войната в Украйна, съобщи Франс прес.

Производителят на фамозните пластмасови тухлички е решил да приключи комерсиалната си активност в Русия за неопределен срок и да постави завършек на партньорството си с съветския дистрибутор Inventive Retail Group , който има и ръководи 81 магазина от името на тази марка, съобщи нейна говорителка. Датската група също така ще редуцира по-голямата част от екипа си в Москва, посочи тя.

Lego реши при започване на март да спре доставките си за Русия след нашествието в Украйна , само че магазините, ръководени от неговия подизпълнител съумяха да останат отворени и да продължат да продават артикули от складовете.

Говорителка на Inventive Retail Group удостовери пред Агенция Франс Прес, че договорът с Lego е преустановен, както и че компанията ще продължи да работи като специалист в категорията на детските конструктори и просветителните играчки.

В началото на май Русия включи продуктите на Lego в лист от стотина категории артикули , чийто импорт без единодушието на притежателите на интелектуалната благосъстоятелност е позволен.

Сред тези артикули са телефоните на Apple и Samsung, известни марки коли, игрови конзоли, както и първични материали и елементи, употребявани в индустрията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР