Световният гигант за луксозни стоки LVMH (LVMH Moët Hennessy– Louis

...
Световният гигант за луксозни стоки LVMH (LVMH Moët Hennessy– Louis
Коментари Харесай

Louis Vuitton купува Tiffany за над 16 млрд. долара

Световният колос за първокласни артикули LVMH (LVMH Moët Hennessy– Louis Vuitton) купува американската бижутерийна компания Tiffany за над 16 милиарда $, оповестява BBC.

Сделката разрешава на притежателя на LVMH милиардерът Бернар Арно да придобие по-голяма част от един от най-бързо разрастващите се първокласни сегменти. Милиардерът заяви, че Tiffany има несравнимо завещание, което пасва на останалите марки, които има - Louis Vuitton и Bulgari.

Бижутерската компания Tiffany претърпя спад в продажбите, дължащ се на стесняване на разноските от страна на туристите, както и на мощния американски $.

Главният магазин на Tiffany се намира на Пето Авеню, наоколо до Trump Tower. Компанията добива международна популярност, откакто бе показана във кино лентата от 1961 година „ Закуска в Tiffany”, с присъединяване на актрисата Одри Хепбърн. Открита през 1837 година Tiffany дава работа на повече от 14 000 души и ръководи над 300 магазина.

Арно демонстрираше интерес към бизнеса с бижута, откогато купува марката Bulgari през 2011 година за 5,2 милиона $. Придобиването на Tiffany е най-голямата договорка на LVMH.

“Изпитваме голямо почитание и удивление към Tiffany и имаме намерение да развием това украшение по същия метод, по който се грижим и за Maisons ”, добави той.

LVMH има 75 марката, над 156 хиляди чиновници и мрежа от повече от 4590 магазина. Сред другите марки, благосъстоятелност на компанията, са Kenzo, Tag Heuer, Dom Pérignon, Moet & Chandon и Christian Dior.

Бернар Арно споделя, че е горделив да гледа по какъв начин Tiffany ще се подреди паралелно до другите му известни марки и ще продължи да процъфтява през вековете.

Сделката се прави оценка на 135 $ на акция в брой и е по-висока от първичната оферта от 120 $ на акция, което оцени бизнеса на 14,5 милиарда $.

Според консултантската компания Brain & Co бижутерията е била измежду един от най-силно представилите се сегменти в първокласната промишленост за 2018 година, като прогнозите са продажбите в световен мащаб да набъбнат с 7% през тази година.

Това насърчи компаниите да се уголемяват в бранша. Като част от устрема си за придобиване на по-голям дял от американския пазар LVMH отвори цех в Южен Тексас. Той бе открит на публична гала предишния месец, на която участваха Бернар Арно и американският президент Доналд Тръмп, дружно с щерка си Иванка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР