Световния ден на котката бива отбелязан от повечето любители на

...
Световния ден на котката бива отбелязан от повечето любители на
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на котката

Световния ден на котката бива маркиран от множеството фенове на животните с видеоклипове на играещи и мъркащи котета. Той е бил честван за пръв път през 2002 година

Опитомени, въпреки и не изцяло, като кучетата, още преди към 13 хиляди години, котките са били непрекъснат сателит в живота на хората пазейки ги от гризачи и споделяйки домашния уют, в чието олицетворение са се трансформирали. В античен Египет, богинята котка Бастет е в релация с богинята лъвица Сехмет, а стотици хиляди мумии на котки са открити в гробници.

Котките са били продавани от жреците и служели като пазители на домовете на хората, изключително пред тъй наречените птолемейски интервал. От 40 типа в семейство коткови, в това число от лъвовете, леопардите и така нататък, домашната котка е най-успешния ловджия и може би най-честия и мечтан домакински любим.

Зоопсихологът и експерт по котките от Хонконг Бригън Картър оказва помощ най-много на притежателите на котки, чиито домашни любимци са неуправляеми, драскащи, хапещи, съсипващи мебелите и уриниращи отвън тоалетните, съобщи Агенция Франс Прес.

Тя разкрива, че в множеството случаи проблемите имат повече общо със самите притежатели, в сравнение с с домашните любимци. „ Повечето хора в действителност не схващат и не желаят да подхващат смяна на домашната си среда, която е нужна, с цел да се приспособяват котките при идването им в дома ".

Хората просто не знаят доста за това и точно тогава идва Картър на помощ. „ Виждам постоянно доста безупречно място с хубави кожени мебели, а за котката няма нищо пригодено. И по този начин, какво ще прави котката? Котката би трябвало да си наточи ноктите ".

Понякога решението за разрушителното държание може да бъде доста просто - да се купи дърво за катерене, както и играчки за котката. Изключително значимо е, когато решите да се сдобиете с котка, да отделите място в дома ви, което тя да почувства като свое.

Друг път обаче казусът може да се окаже по-сложен, защото може да произтича от контузия в предишното на животното. " Котките са свръх чувствителни към страстите и тогава е нужна способена помощ ", споделя 43-годишната специалистка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР