Световните сили в олимпийското таекуондо ще участват в осмото издание

...
Световните сили в олимпийското таекуондо ще участват в осмото издание
Коментари Харесай

Олимпийски и световни шампиони пристигат в София за първото състезание по олимпийско таекуондо от около година

Световните сили в олимпийското таекуондо ще вземат участие в осмото издание на ранкинговия шампионат " Рамус София Оупън " на 6 и 7 март. За конкуренцията в българската столица идват националните тимове на Мексико, Съединени американски щати, Иран, Египет, Йордания, Казахстан и още доста други, в които се отличават имената на олимпийски и международни първенци.

Сред тях са Мария Еспиноса (Мексико), която има цялостен комплект олимпийски медали - злато от Пекин 2008, бронз от Лондон 2012 и сребро от Рио 2016 и Джейд Джоунс (Великобритания) - златна медалистка от Олимпийските игри в Лондон 2012 и Рио 2016.

Над 700 бойци от близо 50 страни, които ще се съберат в София за първото съревнование от календара на Световната таекуондо федерация след пандемията.

Интересен факт е, че точно " Рамус София Оупън " беше и последната публична интернационална конкуренция преди COVID-19 пандемията.

Състезанието ще се организира без аудитория при спазването на прецизни противоепидемиологични ограничения и правила.

Мероприятието се провежда Българската федерация по таекуондо (олимпийска версия) и Таекуондо клуб " Рамус " и е първото огромно събитие преди Европейското състезание и европейските олимпийски квалификации, чийто хазаин още веднъж ще бъде Българската федерация по таекуондо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР