Световните шампиони във Формула 1 Мерцедес дадоха разяснения как работи

...
Световните шампиони във Формула 1 Мерцедес дадоха разяснения как работи
Коментари Харесай

"Мерцедес" не вижда нищо нередно в специалния квалификационен режим на двигателя си

Световните първенци във Формула 1 " Мерцедес " дадоха уточнения по какъв начин работи моторът им в другите режими, които се оказаха доста коментирани от началото на сезона. Люис Хамилтън се пошегува, че специфичният квалификационен режим би трябвало да бъде именуван " празненство режим ", а квалификацията в Австралия провокира големи полемики.

В първите две елементи от квалификацията " Ферари " и " Ред бул " бяха покрай международния първенец, преди в третия сегмент Хамилтън да даде време с шест десети от секундата по-добро от директните си съперници.

Съвременните задвижващи системи във Формула 1 са доста комплицирани и се състоят от мотор с вътрешно горене, турбокомпресор, мотогенератори на кинетичната сила (MGU-K) и изгорелите газове (MGU-H), електроника и батерия. Различните режими, които от " Мерцедес " употребяват, се базират на друго взаимоотношение сред обособените детайли.

Представянето на мотора може да се усъвършенства посредством впръскване на повече гориво в горивната камера или по метода, по който мотогенераторите възвръщат и разпростират силата.

Трите разнообразни режима, които употребява моторът на " Мерцедес ", се базират на разнообразни настройки на MGU-K и MGU-H. Според обясненията на отбора най-често в надпревари се употребява режимът за предпазване. Той балансира представянето на болида и оставя спомагателен запас при положение на потребност.

Именно това превключване сред обособените режими не се хареса на останалите тимове, а шефът на " Ред бул " Кристиан Хорнер прикани квалификационният режим да бъде неразрешен.

" В моторите, които употребява " Мерцедес ", няма нищо неправилно. Това потвърдиха и от ФИА, тъй че ние не можем да се тормозим. Същите елементи употребяват и другите тимове с наши мотори - " Уилямс " и " Форс Индия ", мисля, че се вършат опити да се основава ненужно напрежение при започване на сезона ", сподели шефът на отдела по моторите Анди Кауъл.

Според изнесената информация от тима първата писта, която ще затрудни повече тимовете, е тази в Баку. Гран при на Азербайджан е четвърти кръг, а с консервативния метод, по който " Мерцедес " употребява моторите си в надпреварите, от отбора желаят да имат по-голям запас точно за първата европейска конкуренция.

Хамилтън преследва рекордно класиране в точките в Бахрейн

Междувременно международният първенец Хамилтън е изправен пред рекордно съревнование в неделя. В Гран при на Бахрейн британецът може да запише 27-о следващо съревнование, в което влиза в зоната на точките. Толкова записа и Кими Райконен в интервала 2012-2013, когато караше за тима на " Лотус ".

При Хамилтън резултатът е още по-впечатляващ, откакто в 26 следващи надпревари той освен беше в точките, само че в 19 от тях се качи на подиума. За последно 33-годишният британец не завоюва точки в Гран при на Малайзия през 2016 година, когато отпадна след проблем в мотора, до момента в който водеше.


© Reuters

От " Мерцедес " към този момент обявиха, че чакат доста тежко съревнование и в Бахрейн след положителната скорост, която демонстрираха от " Ферари ". Себастиан Фетел завоюва първия старт в Малайзия, а по традиция Скудерията се показва добре и в пустинята, където е пистата " Сахир ".

" Още в Мелбърн видяхме, че двата болида на " Ферари " имат отлична скорост и темпото им е доста добре. Аз чакам борбата да бъде доста завързана и в Бахрейн ", сподели шефът на " Мерцедес " Тото Волф.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (222)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР