Световните шампиони по през последните две години Рони О’Съливан и

...
Световните шампиони по през последните две години Рони О’Съливан и
Коментари Харесай

Рони О'Съливан ще участва в първата ранкинг Championship League


Световните първенци по през последните две години Рони О’Съливан и Джъд Тръмп са декларирали присъединяване в първото издание на шампионата Championship League като част от ранкинг системата. Надпреварата до момента имаше по-скоро подготвителен темперамент, само че тя маркира завръщането на спорта във Англия в условия на пандемия и закупи огромна известност, което позволи увеличение на наградния фонд на 328 хиляди паунда и ранкинг статут.

От играчите в топ 16 на международната класация единствено Дин Дзюнхуей няма да взе участие, а другояче схемата е увеличена на оптималните 128 състезатели. Шампионатната лига ще се организира в границите на 21 дни през септември и октомври.

ПЪРВИ ЕТАП - 13-20 септември и 28 септември - 5 октомври

32 групи от по четирима играчи. Победителят от всяка група продължава напред

ВТОРИ ЕТАП - 26-29 октомври

32-мата спечелили се разпределят в нови осем групи по четирима, а спечелилият от всяка продължава напред.

ТРЕТИ ЕТАП - 30 октомври

Осемте спечелили са разпределени в нови две групи по четирима, а водачите вземат участие във край във формат 5 от 9. С изключение на финала, всички останали мачове са 4 от 7.

Наградният фонд е разпределен на база класирането във всеки един стадий, тъй че крайният победител ще прибере 33 хиляди паунда, а и ще си обезпечи място на шампионата “Шампион на шампионите”.

Организаторите се похвалиха, че 600 хиляди фенове са гледали тазгодишното “пандемично” издание по английската телевизия ITV, над 1 милион в Китай и 2 700 000 по “Евроспорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР