Световните медии изнесоха нови подробности за срещата на президентите на

...
Световните медии изнесоха нови подробности за срещата на президентите на
Коментари Харесай

Появиха се нови подробности за срещата Тръмп и Путин

Световните медии изнесоха нови детайлности за срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки на 16 юли.

Двамата водачи са разговаряли за редица съответни начинания в региона на разоръжаването и контрола над оръжията, както и за отхвърли от разполагане на оръжия в космоса.

Според интернационалните медии, става дума за меморандум, наименуван " Диалог по въпросите за контрола над оръжията ", квалифициран на съветски и преведен на британски.

Предложението е да се удължат в този момент настоящите контракти сред Русия и Москва в региона на разоръжаването.

Освен това да се препотвърдят уговорките за ликвидирането на ракети със междинен и дребен обхват, както и за сключването на нов контракт за космоса за мирни цели.

Документът предлага и да се организират съвещания по " стратегическа непоклатимост " под управлението на държавния департамент на Съединени американски щати и външното министерство на Русия.

На тях би трябвало да се разискват редица въпроси като обстановката в Сирия. Предлага се и разговор във формат две плюс две – с присъединяване на представители на министерствата на защитата и на външните министерства на двете страни.

След срещата в Хелзинки Тръмп съобщи, че е провел превъзходни диалози с Путин, само че съперниците му се пробват по всевъзможен метод да я показват отрицателно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР