Световните лидери обявиха опазването на биологичното разнообразие като трети ключов

...
Световните лидери обявиха опазването на биологичното разнообразие като трети ключов
Коментари Харесай

Световните лидери обявиха биоразнообразието за трети приоритет за опазване на планетата

Световните водачи оповестиха опазването на биологичното многообразие като трети основен приоритет за запазване живота на планетата след битката с пандемията и климатичните изменение. Това стана ясно на срещата на върха " Една планета " (One Plannet Summit), която се организира през вчерашния ден, 11 януари, под председателството на френския президент Еманюел Макрон.

Европа си слага за цел да опази 30% от биоразнообразието на сушата и на водните запаси преди всичко, да сътвори по-добри условия а агроекологичните култури, да обезпечи финансиране за всички действия, да опази живота и здравето на хората като основни цели, уточни при откриването на форума президентът Макрон.

В момента данните сочат, че единствено 7% от биоразнообразието на сушата е предпазено и 15% от благосъстоянието на морските територии. Затова постигането на 30% е предизвикателство, което ясно би трябвало да бъде измерено и оценено след десетилетие.

Директорът на Световната банка Дейвид Малпас напомни, че институцията планува 35% от отпуснатите заеми през идващото десетилетие да бъдат за запазване на климата и биологичното многообразие.

Вицепрезидент на Китай Хан Зенг акцентира, че страната му е мощно ангажирана с запазване на биологичното многообразие, тъй като светът има единствено една планета, която би трябвало да опазва. Особено внимание Китай обръща на отбраната на националните паркове и проектите за отбрана на биоразнообразието, които са направени във всяка област.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР