Световните финансови ръководители се очаква да се споразумеят да увеличат

...
Световните финансови ръководители се очаква да се споразумеят да увеличат
Коментари Харесай

Г-20 готви увеличение на резервите в МВФ и удължава мораториума върху дълговете

Световните финансови ръководители се чака да се спогодят да усилят запасите в Международния валутен фонд (МВФ) с 650 милиарда $ и да удължат замразяването на обслужването на задълженията на разрастващите се страни, с цел да им оказват помощ да се оправят с пандемията от ковид, излиза наяве от проектоизявление, забелязано от Ройтерс.

Освен това се чака министрите на финансите и шефовете на централните банки на 20-те най-големи стопански системи в света (Г-20) да възродят обещанието си за битка с комерсиалния протекционизъм. Такава точка в документите им не попада от март 2017 година по гледище на администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Изостря се и тонът по въпроса за климатичните промени - тематика, която бе разводнена в изказванията на Г-20 по времето на Тръмп.

" Ще засилим в допълнение поддръжката си за уязвимите страни при оправянето им с провокациите, свързани с пандемията от Covid-19 ", написа в плана, който ще бъде утвърден на виртуалната среща на финансовите водачи от Г-20.

" Призоваваме МВФ да направи изчерпателно предложение за ново систематизиране на специфични права на тираж в размер на 650 милиарда $, с цел да отговори на дълготрайната световна потребност от допълнение на аварийните активи ", се добавя в проектоизявлението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР