Световни лидери поздравяват Владимир Путин за решителната му победа на

...
Световни лидери поздравяват Владимир Путин за решителната му победа на
Коментари Харесай

Западните лидери мълчат за победата на Путин

Световни водачи поздравяват Владимир Путин за решителната му победа на извършените през вчерашния ден президентските избори, само че досега западните водачи мълчат, осведоми БиБиСи.

Китайският президент Си Дзинпин поздрави Путин за успеха, оповестява " Синхуа ". Той акцентира, че партньорството сред двете страни е на " най-хубавото равнище в историята ".

 Путин събра 76,66 на 100 от гласовете в Русия
Путин събра 76,66 на 100 от гласовете в Русия

При 99,84 % преброени бюлетини

Според формалните данни съветският водач получи малко над 76% поддръжка.

В момента всеобхватното стратегическо съдействие и партньорство сред Русия и Китай е на най-хубавото равнище в историята, което е образец за създаване на нов вид интернационалните връзки, се споделя в приветствената депеша на китайския водач.

Ръководителите на Казахстан, Беларус, Венецуела, Боливия и Куба са измежду другите, които поздравиха съветския президент.

Но досега няма мнения от западни водачи . През последните седмици напрежението сред Русия и Запада се повиши след отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал.

 Путин се прицелва в връх на Сталин
Путин се прицелва в връх на Сталин

Агенциите разясняват изборите в Русия

Германският външен министър Хайко Маас съобщи преди срещата на топ дипломатите на страните от Европейски Съюз в Брюксел, че Русия ще остане сложен сътрудник, само че добави: " Ние желаеме да запазим разговора " . Той сложи под въпрос честността на извършения избор.

Шефът на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини разяснява случая с отровения съветски жители. Тя осъди офанзивата като " безусловно неприемлива ".

Печатът в Западна Европа разяснява успеха на Путин.

 Рекордна поддръжка за Путин
Рекордна поддръжка за Путин

Русия избра президент

Германският " Билд " пита: " Трилърът с отравянето помогнали на Путин ". Таблоидът цитира представителя на предизборната акция на съветския водач, който благодари на Англия за " несправедливите обвинявания към Русия " и оказания напън над Москва в " точното време ", което накара съветските гласоподаватели да се " съберат към центъра на властта и това е Путин ".

 Абсурдно е да съпоставяме Путин и Меркел
Абсурдно е да съпоставяме Путин и Меркел

Правилата на играта от Кремъл

Френският бизнес ежедневник Les Echos написа, че Путин е " избран отново в климат на Студена война ". Вестникът добавя, че " Владимир Путин е спечелил залога, който не е било допустимо да изагуби: да бъде избран отново на фона на пълномащбна рецесия със Запада ".

 Путин: Първо клетвата по-късно измененията в кабинета
Путин: Първо клетвата по-късно измененията в кабинета

Не се плануват промени в конституцията

Полското консервативно издание Rzeczpospolita написа, че преизбирането на Путин значи " спомагателна политика на борба със Запада ". Експерт споделя пред изданието, че Русия се е изчерпала във връзка с развиването си и в този момент ще прибягва единствено до мощ и агресия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР