Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка започна успешно тазгодишното

...
Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка започна успешно тазгодишното
Коментари Харесай

Арина Сабаленка надви Костюк на старта на Ролан Гарос в мач, в който напрежението доминираше

Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка стартира сполучливо тазгодишното си присъединяване на Ролан Гарос, откакто в мач от първия кръг надигра в два сета Марта Костюк от Украйна.

Белорускинята се наложи без особени компликации с 6:3, 6:2 за час и 11 минути игра в мач, който обаче ще бъде запомнен с голямото напрежение на корта, защото една против друга бяха изправени представителки на Беларус и Украйна.

Преди началото на срещата двете тенисистки не застанаха за обичайна фотография на мрежата, а след последната точка украинката Костюк отхвърли да стисне ръката на своята съперничка, което докара и до освирквания от трибуните.

Сабаленка загатна за сходен процес още на конференцията си преди самия мач, когато съобщи: " Ако ме ненавижда, добре. Не мога да направя нищо по въпроса ". Днес пък поставената под №2 в главната скица призна, че дуелът е бил сложен от прочувствена позиция.

" Беше доста сложен мач, сложен прочувствено. Не знаех дали освиркванията бяха против мен, само че доста ви благодаря за поддръжката, това е в действителност значимо ", разяснява шампионката от Australian Open.

Във втория кръг Арина Сабаленка ще играе против своята сънародничка Ирина Шиманович, откакто белоруксинята, която потегли от квалификациите, надигра с 6:7(6), 6:3, 6:1 унгарката Пана Удварди.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР