Световната №1 Ашли Барти (Австралия), която вчера за втори път

...
Световната №1 Ашли Барти (Австралия), която вчера за втори път
Коментари Харесай

Ашли Барти първа се класира за финалите на WTA в Шънджън

Световната №1 Ашли Барти (Австралия), която през вчерашния ден за повторно през тази година оглави ранглистата на WТА, стана първата тенисистка, осигурила си и на тероия място във финалната конкуренция. Състезанието ще се организира за първи път в Шънжън (Китай) и е с рекордния награден фонд от 14 милиона $.

Барти има към този момент актив от 5,476 точки, като има единствено още един шампионат от категория WTA Premier Mandatory, този в Пекин (Китай) през октомври. Класацията се прави от 8 наложителни шампионати и още 6 най-хубаво показване.
 Големият скок е реалност, Григор Димитров е №25 в света
Големият скок е реалност, Григор Димитров е №25 в света

Българинът се изкачи с 53 позиции в ранглистата на ATP

На процедура Симона Халеп (Румъния) с 4,792 точки, Каролина Плишкова (Чехия) с 4,787 точки и шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску (Канада) с 4,727 също са сигурни участнички.

Другите, които сега са над чертата са Срина Уилямс (САЩ), Петра Квитова (Чехия), Наоми Осака (Япония) и Белинда Бенчич (Швейцария).

Кики Бертенс (Холандия) и полуфиналистката от US Open 2019 Елина Свитолина са с доста съществени шансове. Джона Конта (Великобритания), Медисън Кийс (САЩ) и финалистката от " Ролан Гарос " също могат да се класират на доктрина.

Надпреварата ще се организира за първи път в Китай и зпаочва на 27 октомври. Осемте тенисистки ще бъдат разграничени в две групи и това им подсигурява най-малко 3 мача. За победа в груповата фаза премията е 153 хиляди $ и 250 точки за ранглистата на WTA. Класирането за полуфинал прибавя 40 хиляди $, а присъединяване в мача купата, който е на 3 ноември - 590 хиляди $. Шампионката ще добави към парите от първата фаза 1.79 милиона $.

Отделно има конкуренция на двойки, която също е доста обилно възнаградена.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР