Световната здравна организация започва проучване за потенциалния риск за здравето

...
Световната здравна организация започва проучване за потенциалния риск за здравето
Коментари Харесай

Какви вреди се крият в пластмасата

Световната здравна организация стартира изследване за евентуалния риск за здравето от съществуването на микрочастици пластмаса в бутилираната вода, написа BBC.

Поводът е огромно следствие на журналистическата организация Orb Media, при което бил оценен химическият състав на бутилираната вода на 11-те най-големи международни марки - 250 бутилки, създадени в девет страни. В съвсем всички имало частици пластмаса. Тестовете са направени в университета на щата Ню Йорк.

Пластмасата стана един от най-разпространените употребявани материали от човечеството. Сега тя прониква във водата и в други съществени артикули, които използваме.

Към момента няма доказателства, че микрочастиците пластмаса могат да навредят на здравето, даже при постоянен банкет, но ефектът им още не е изследван изцяло.

В разрастващите се страни, където водата от кранчето може да е негодна за пиянство, специалистите поучават, както и до момента, да се пие бутилирана вода.

Въпреки това даже в развитите страни от време на време липсват санитарни правила за допустимото ниво на микрочастици пластмаса във водата; не са създадени и универсални процедури за проби на този параметър.

При сходно проучване предходната година екипът на професор Шери Мейсън, която ръководи настоящия проект, откри микрочастици пластмаса и във водата от водопровода, в морски артикули, в бирата, в морската вода и даже във въздуха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР