Световната здравна организация забрани тестовете с лекарството против малария хидроксихлорохин

...
Световната здравна организация забрани тестовете с лекарството против малария хидроксихлорохин
Коментари Харесай

Експерти отговарят: Опасно ли е лечението с хидроксихлорохин?

Световната здравна организация забрани тестванията с лекарството срещу малария хидроксихлорохин като допустимо лекарство против новия ковид.

Експертите - проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация и проф. Нина Гочева, шеф на Клиника по кардиология и интензивна терапия към Националната кардиологична болница.



(Кадър: БТВ)

"Хидроксихлорохинът е рисков за част от пациентите. Много от препаратите още се тестват, само че тези като хидроксихлорохина краткотрайно са спрени от тестване ", съобщи проф. Момеков.

"Има медикаменти, които са положителни при избрана доза, само че при пациенти с избрани заболявания може да са съдбовни ", добави доцент доктор Гачева.

СЗО прекратява клиничните тествания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19

"Хидроксихлорохинът може да докара до неочаквана сърдечна гибел ", сподели още тя в утринния блок на БТВ.

"Хидроксихлорохинът се употребява и за заболели от ковид у нас - няма смисъл да стопира. При нас няма пагубни феномени, които се следят ", съобщи ръководителят на Българското научно сдружение по фармация.

"Затова и се стопира краткотрайно лекарството ", отговори кардиологът.

Проф. Момеков съобщи, че СЗО не може да забрани на дадена страна да тества хидроксихлорохинът. "Във Англия и Канада тези проучвания не престават ", разкри специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР