Световната здравна организация (СЗО) заяви, че всяка ваксина срещу COVID-19

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че всяка ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

СЗО: Ваксината на Русия срещу коронавирус първо трябва да премине през преглед за безопасност

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че всяка ваксина против COVID-19 първо би трябвало да премине през обзор на данните за сигурност, преди да бъде утвърдена от организацията на Организация на обединените нации. Това се случва откакто Русия разгласи във вторник, 11 август, че е одобрила ваксина за ковид и тя ще бъде пусната в продажба при започване на 2021 година, а учителите и лекарите ще я получат още идващия месец, предава AFP.
Президентът Владимир Путин по-рано съобщи, че Русия е станала първата страна, която е одобрила ваксина, която може да обезпечи " резистентен имунитет " против новия ковид.
" Ние сме в стеснен контакт с съветските здравни управляващи и полемиките за преглеждането на качествата на имунизацията и предоставяне на `предварителна квалификация` не престават ", съобщи представителят на здравната организация на Организация на обединените нации Тарик Ясаревич пред кореспонденти в Женева на онлайн брифинг.
По думите му " предварителната подготовка " съставлява обзор и преценка от страна на СЗО на качествата на имунизацията - нейната успеваемост и сигурност.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР