Световната здравна организация (СЗО) в петък даде разрешение за спешна

...
Световната здравна организация (СЗО) в петък даде разрешение за спешна
Коментари Харесай

СЗО одобри за спешна употреба ваксината на Novavax

Световната здравна организация (СЗО) в петък даде позволение за незабавна приложимост на имунизацията на Novavax против COVID-19. Така проправи пътя на компанията да достави своите дози за програмата COVAX, заяви " Ройтерс ".

Одобрението идва, откакто имунизацията беше създадена със забавяне. Акциите на Novavax нарастнаха с 6,4% след новината за утвърждението.

Собствената ваксина на Novavax Nuvaxovid обаче сега се прави оценка от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) и СЗО съобщи, че ще приключи личната си оценка на имунизацията , откакто EMA издаде своята рекомендация.
 ЕМА стартира оценка на протеиновата ваксина против ковид на Novavax
ЕМА стартира оценка на протеиновата ваксина против ковид на Novavax

Ваксините, основани на протеини, могат да се съхраняват в естествен ледник, което ги прави опция на по-скъпите

За СЗО разрешението за Covovax ще обезпечи забележителен подтик за възстановяване на достъпа до ваксини против COVID-19 в бедните страни по програмата COVAX, която беше белязана от забавяния тази година.

" Този ​​списък има за цел да усили достъпа, изключително в страните с по-ниски приходи, 41 от които към момента не са съумели да имунизират 10% от популацията си, до момента в който 98 страни не са достигнали 40% ", съобщи доктор Мариангела Симао, помощник-директор на СЗО.

Novavax и Serum Institute, най-големият производител на ваксини в света, се ангажираха дружно да дават повече от 1,1 милиарда дози за COVAX.

За протеиновата ваксина от Novavax през юни беше потвърдено, че разновидности на ковид, в късен стадий на изпитването в Съединени американски щати.
 Европейска комисия утвърди нов контракт с Novavax за Covid ваксина
Европейска комисия утвърди нов контракт с Novavax за Covid ваксина

Поредна значима стъпка към обезпечаването на добра готовност на Европа за справяне с пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР