Световната здравна организация (СЗО) се събира извънредно утре заради новия

...
Световната здравна организация (СЗО) се събира извънредно утре заради новия
Коментари Харесай

Има ли риск опасният китайски вирус да стигне до страната ни?

Световната здравна организация (СЗО) се събира изключително на следващия ден поради новия вирус, тръгнал от Китай. Шест са към този момент смъртните случаи, всички са локални.
Шест са към този момент смъртните случаи в Китай на новия вирус СЗО се събира изключително на следващия ден, с цел да реши дали да разгласи интернационално изключително състояние
Има ли риск епидемията да доближи до страната ни и какви ограничения подхващаме.

Проф. Нели Корсун Вирусолог е вирусолог от дълги години и си спомня и предходни епидемии от други варианти на ковид.

„ Коронавирусът, който аргументи епидемията от респираторен синдром от края на 2002 година доникъде на 2003 година, засегна 26 страни с 774 смъртни случая “, спомня си проф. Корсун.
Първи хипотетичен случай в Австралия на новия вирус, открит в Китай Мъжът се е прибрал наскоро от китайски град Ухан, където бяха регистрирани множеството случаи
Затова поддържа ограниченията на Световната здравна организация.

„ Резонно са обезпокоени, тъй като това е напълно нов вирус. Сравнително чужд “, посочи тя.
Коронавирусът най-често се предава посредством инфектирани диви животни, да вземем за пример от камили, какъвто е бил казусът при зараза с различен вариант.

Симптомите са грипоподобни болки в мускулите и ставите, температура, кашлица. В някои слуаи може да има усложненя - каквито са пневмониите при умрелите пациенти в Китай.
Американски учени създават ваксина против новия вирус в Китай Клиничните проучвания на новия препарат ще лишават няколко месеца
Директни полети сред Китай и България няма. Властите поучават завръщащите се от азиатската страна да се проследят за респираторни признаци за 14 дни.

На летище София термокамери наблюдават за идващи пасажери с температура над 38 градуса.

„ Имаме оборудван изолатор, където се отделя оцветеният в зелено човек. Бива поканен. Взимаме му изявление “, изяснява доктор Надя Въгленова, основен инсп в РЗИ.

Ако събитията към заразяването на пасажера са съмнителни, го водят кола за спешна помощ към болница за спомагателни проучвания.

С термокамери са оборудвани и летищата във Варна, Бургас и Пловдив.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР