Световната здравна организация (СЗО) публикува клинични препоръки за лечение на

...
Световната здравна организация (СЗО) публикува клинични препоръки за лечение на
Коментари Харесай

СЗО: Пациентите с COVID-19 да лежат по корем, за да дишат по-лесно!

Световната здравна организация (СЗО) разгласява клинични рекомендации за лекуване на пациенти с COVID-19, в това число и за случаи, при които признаците не изчезват след възобновяване, заяви Ройтерс.

Сред рекомендациите е и потребление на ниски дози антикоагуланти за попречване на формиране на тромби, предава Българска телеграфна агенция.

" Другите нови рекомендации са към пациентите с COVID-19, които се лекуват вкъщи, да употребяват пулсов оксиметър, който мери равнищата на О2 в кръвта, с цел да може да се дефинира дали положението на пациента вкъщи се утежнява и се нуждае от болнично лекуване ", сподели говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева.

СЗО поучава лекарите да слагат пациентите, легнали по стомах, с цел да се улесни дишането им.

" Освен това предлагаме потреблението на ниски дози антикоагуланти, с цел да се избегне образуването на тромби в кръвоносните съдове. Препоръчваме дребни дози, тъй като по-високите могат да доведат до други проблеми ", сподели Харис.

Тя добави, че воденият от СЗО екип самостоятелни специалисти, които са в централния китайски град Ухан, записал първите случаи на инфекцията при хора през декември 2019 година, след два дни би трябвало да излязат от карантина и да стартират работата си с китайските откриватели върху произхода на новия ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР