Световната здравна организация (СЗО) публикува доклад заради резултати от мащабно

...
Световната здравна организация (СЗО) публикува доклад заради резултати от мащабно
Коментари Харесай

СЗО: В бутилираната вода има пластмаса

Световната здравна организация (СЗО) разгласява отчет поради резултати от огромно проучване, съгласно които са открити частици пластмаса във водата в съвсем всяка една изследвана пластмасова бутилка.

Учените, изследвали над 250 бутилки от 9 страни, споделят, че са откривали пластмаса в " бутилка след бутилка и в марка след марка ".

Тестовете, извършени в Държавния университет в Ню Йорк, заключили, че нормално наличието е 10 пластмасови частици на литър бутилирана вода. Всяка парченце е по-голяма от ширината на един човешки косъм.

Тепърва СЗО ще открива резултата на микропластмасата върху човешкия организъм , само че шокиращите резултати идват на фона на терзанията в интернационален проект за замърсяването с пластмаса и отражението, което то има върху околната среда, написа Телегроф.

" Откривахме пластмаса в бутилка след бутилка и марка след марка. Не става въпрос да сочим с пръст избрани марки, а да покажем, че пластмасата е на всички места и е превзела водата, която пием всеки ден ", декларира професорът по химия Шери Мейсън.

В единствено 17 от всички 259 бутилки не са открити пластмасови частици във водата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР