Световната здравна организация (СЗО) промени курса и сега подкрепя инициативите

...
Световната здравна организация (СЗО) промени курса и сега подкрепя инициативите
Коментари Харесай

СЗО с ново 20: Носете си маските!

Световната здравна организация (СЗО) промени курса и в този момент поддържа самодейностите на държавните управления да изискват или да предизвикват носенето на маски на публични места, оповестяват медии.

Това е огромна смяна от предходната рекомендация на международната организация в битката с пандемията от ковид.

СЗО напомни, че хирургическите маски би трябвало да бъдат непокътнати за здравните експерти, до момента в който елементарните хора би трябвало да употребяват най-вече платнени или спонтанни маски.

Организацията промени рекомендацията си след изследване на нови научни проучвания, които демонстрират позитивния резултат от носенето на маски за предварителна защита разпространението на ковид.

Все повече държавни управления в Европа изискват от хората да покриват носовете и устата си на обществени места.

Доктор Майкъл Райън, началник на програмата за изключителни обстановки на СЗО, означи, че виждат условия, при които потреблението на маски, спонтанни и платнени, на обществени места може да помогне в цялостния отговор против това заболяване.

Според него носенето на маски може да ограничи разпространяването на вируса.

Ние ще подкрепим държавните управления, които желаят да прибегнат към този метод за потребление на маски и които включат тази част от всеобхватната тактика за надзор на това заболяване, разгласи специалистът.

Като цялостна тактика СЗО приканва за ограничения като поощряване постоянното миене на ръце, физическа отдалеченост, бързо осъществяване на проби и карантина за тези, които са инфектирани.

СЗО от дълго време има терзания по отношение на насърчаването всеобщо да се носят маски поради дефицита на по този начин скъпия консуматив в международен мащаб.

Райън акцентира, че хирургическите и медицински маски, и маски като N95, са за здравните системи и би трябвало да са приоритет на фронтовата линия против ковид.

Той разясни, че група специалисти прави оценка за потреблението на маски от обществото и ревизира всяко научно проучване по въпроса.

Преди СЗО съветваше единствено хора със признаци и тези, които се грижат за инфектирани с вируса да носят маски.

Междувременно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предложиха на американците да носят маски или да си покриват лицата на публични места, където други ограничения за обществена отдалеченост се ползват мъчно, да вземем за пример в питателните магазини, аптеките и публичния превоз.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 970 000 доказани случая, а умрелите са повече от 50 000. Регистрирани са случаи в 206 страни и територии.

Данните на Университет "Джон Хопкинс " демонстрират над 1,1 млн. случая и над 58 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 226 000.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР