Световната здравна организация (СЗО) продължи действието на глобалната извънредна ситуация

...
Световната здравна организация (СЗО) продължи действието на глобалната извънредна ситуация
Коментари Харесай

СЗО удължи глобалната извънредна ситуация заради COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) продължи действието на световната изключителна обстановка поради ковид, съобщи Асошиейтед прес.

На годишното съвещание на Изпълнителния съвет на СЗО нейният общоприет шеф Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че светът " в този момент безспорно се намира в много по-добра обстановка ", в сравнение с преди година, когато разпространяването на мощно заразния вид Омикрон на вируса беше в своя пик.

Той предизвести, че за последните осем седмици минимум 170 000 души по света са умряли от ковид.

Ръководителят на СЗО прикани за цялостна имунизация на рисковите групи, увеличение на тестването и по-ранно потребление на противовирусните препарати. Тедрос моли и за разширение на лабораторните мрежи и за битка с " дезинформацията " за пандемията.

" Продължаваме да се надяваме, че до следващата година светът ще съумее да сведе до най-малко хоспитализациите и смъртността от коронавирус ", сподели той.

Тедрос направи изявлението си откакто малко преди този момент СЗО огласи заключенията от отчета за пандемията на своя Комитет за изключителните обстановки, съгласно който по света са сложени към 13,1 милиарда дози ваксина против КОВИД-19, отбелязва АП. В изнесените данни се добавя, че близо 90 на 100 от медиците в международен мащаб са ваксинирани, а съвсем 80 % от хората над 60-годишна възраст са имунизирани с най-малко една доза.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР