Световната здравна организация (СЗО) призова днес за спешни действия срещу

...
Световната здравна организация (СЗО) призова днес за спешни действия срещу
Коментари Харесай

СЗО призова за спешни действия срещу маймунската шарка

Световната здравна организация (СЗО) прикани през днешния ден за " незабавни дейности " против маймунската шарка в Европа след записания троент растеж на случаите за две седмици на континента, съобщи Франс прес.

В изказване районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге прикани европейските страни " да усилят напъните си пред идващите седмици и месеци, с цел да не се популяризира маймунската шарка в по-голяма географска зона ".

" Наложителни са незабавни и координирани дейности, в случай че желаеме на прескочим трапа в конкуренцията за превръщане хода на продължаващото разпространяване на това заболяване " сподели Клуге.

Според данни на СЗО в Европа са лабораторно доказани към този момент над 4500 случая на маймунска шарка, което съставлява трикратно нарастване по отношение на средата на юни.

Клуге сподели, че броят на инфекциите в Европа съставлява близо 90 % от случаите в международен мащаб и означи, че в 31 страни в европейския район на СЗО към този момент са открити случаи на болестта, показва Асошиейтед прес.

Служителят добави, че по данни на СЗО 99 % от инфектираните са мъже, а болшинството от тези случаи са
регистрирани при хомосексуалисти, заразили се по сексуален път. Клуге сподели обаче, че в този момент към този момент има " дребен брой " случаи измежду контактните лица от семействата, в това число деца.

Повечето инфектирани оповестяват за признаци като обриви, тресчица, отмалялост, мускулни болки, гадене и настинка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР