Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че тютюнопушенето излага пушачите на

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че тютюнопушенето излага пушачите на
Коментари Харесай

СЗО: Пушачите изкарват по-тежко коронавируса от непушачите

 Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че тютюнопушенето излага пушачите на по-висок риск от боледуване в тежка форма на Covid-19 и от гибел, съобщи Асошиейтед прес.

При все това здравното ведомство на Организация на обединените нации не посочи какъв брой по-високи могат да бъдат тези опасности при приетите в болница пациенти. В теоретичен разбор, оповестен тази седмица, СЗО заключи резултатите от 34 обширни проучвания за връзката сред тютюнопушенето и Covid-19. Сред обсъжданите случаи попадаха опцията от зараза, хоспитализация и прекарването на болестта в тежка форма и гибел.

Здравната организация на Организация на обединените нации установи, че пушачите са съставлявали 18 % от приетите в болница с ковид пациенти. Била открита връзка сред използването на тютюневи произведения и тежестта на п ротничането на болестта. При пушачите се налагали доста по-сериозни болнични процедури и рискът от гибел внезапно се повишавал.

През месец април френски откриватели разгласиха изследване, обхващащо относително дребен брой пациенти, съгласно което пушачите били с по-малък риск от болест от Covid-19. Но техните заключения бяха опровергани от огромен брой учени заради липса на дефинитивни и по широкообхватни данни от изследването.

Според СЗО наличните доказателства приказват за това, че тютюнопушенето е обвързвано с по-тежко изкарване на заболяването и предлага на пушачите да загърбят цигарите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР