Световната здравна организация - СЗО отрича да е концентрирана към

...
Световната здравна организация - СЗО отрича да е концентрирана към
Коментари Харесай

СЗО към Тръмп: Разгарът на пандемия не е момент да се спира финансиране

Световната здравна организация - СЗО отхвърля да е " съсредоточена към Китай " и съобщи, че острата фаза на пандемия не е моментът за понижаване на финансирането , откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че ще спре вноските , оповестява " Ройтерс ".

Съединените щати са най-големият донор на основаната в Женева организация , за която Тръмп сподели, че е дала неприятни препоръки по време на новата зараза от ковид.

Вноските на Съединени американски щати за СЗО през 2019 година са надхвърлили 400 милиона $ , сочат данни на Държавния департамент на Съединени американски щати, а Китай дава 44 милиона $.

" Все още сме в острата фаза на пандемия, тъй че в този момент не е моментът да се понижи финансирането ", съобщи доктор Ханс Клюге, районен шеф на СЗО за Европа, на виртуален брифинг, запитан за забележките на Тръмп.

Д-р Брус Ейуърд, старши консултант на генералния шеф на СЗО, съобщи, че работата с управляващите в Пекин е значима за разбирането на пандемията, почнала в Ухан през декември. " В началото на тази зараза беше безусловно сериозно да имам цялостен достъп до всичко допустимо ... да работим с китайците, с цел да разберем това. Това направихме и с всяка друга мощно наранена страна, като Испания и това няма нищо общо с Китай. "

Ейуърд, който ръководеше експертна задача на СЗО в Китай през февруари, отбрани рекомендациите на СЗО за опазване на отворени граници , като съобщи, че Китай е работил " доста интензивно " за идентифициране и разкриване на ранни случаи и техните контакти и подсигурява, че те не пътуват .

" Китай работи извънредно доста и рано, откакто разбра с какво си има работа, да се опита да разпознава и открие всички евентуални случаи, с цел да се увери, че те са тествани, с цел да проследят всички близки контакти и да се уверят, че са сложени под карантина, тъй че в действителност знаеше къде е вирусът и къде е рискът ", сподели той.

" Те бяха безапелационни, че тези хора няма да могат и не могат да пътуват в границите на страната, камо ли в интернационален проект ", добави той.

Дейвид Хейман, професор в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, който управлява отговора на СЗО на епидемията от SARS през 2003 година, съобщи, че всяко понижаване на финансирането от Съединени американски щати ще бъде огромен удар .

" Ако СЗО загуби финансирането си, тя не може да продължи да прави работата си . Тя към този момент работи с орязан бюджет. Разбира се, би било пагубно СЗО да загуби финансиране ", изясни проф. Хейман.
 Тръмп: СЗО в действителност се издъни
Тръмп: СЗО в действителност се издъни

Доволен е, че не е послушал рекомендациите за отворени граници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР