Световната здравна организация (СЗО) обяви официално края на втората епидемия

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви официално края на втората епидемия
Коментари Харесай

СЗО обяви край на епидемията Ебола в Гвинея

Световната здравна организация (СЗО) разгласи публично края на втората зараза от Ебола в Гвинея, няколко месеца след появяването на тази болест, с помощта на опита, добит сред 2013 и 2016 година, оповестява „ Дойче Веле “.

" Имам достойнството да приказвам в този ден на оповестяване на края на вируса на Ебола в Гвинея, сподели представителят на СЗО Алфред Ки-Зербо по време на гала в Нзерекоре, където вирусът се появи още веднъж в края на януари.

Здравните управляващи съумяха да работят бързо, с цел да се оправят с възраждането на вируса, който предизвиква тежко кървене и органна непълнота и се предава посредством контакт с телесни течности след опита, добит в предходни огнища в Гвинея и Демократична република Конго.
„ Въз основа на уроците, извлечени от огнището на 2014-16 и посредством бързи и координирани старания за реагиране Гвинея съумя да управлява огнището и да предотврати разпространяването му отвън границите си “, съобщи шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в изказване.

Епедимеята през тези години умъртви 11 300 души в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. В последния случай единствено 16 души са инфектирани, а 12 са умряли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР