Световната здравна организация (СЗО) обяви, че на учените ще бъдат

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви, че на учените ще бъдат
Коментари Харесай

СЗО: Седмици ще са нужни да се разбере въздействието на новия вариант на COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че на учените ще бъдат нужни няколко седмици, с цел да схванат въздействието на новия вид на Covid-19, открит в Южна Африка.

Усилията са ориентирани към това да се разбере какви са разновидностите и по какъв начин ще се отразят на заразността на вируса, изясни представителят на СЗО Кристиан Линдмайер.

Експерти на организацията организират виртуална среща, с цел да дефинират дали новият вид би трябвало да е мотив за сериозна угриженост.

Линдмайер акцентира, че страните би трябвало да продължат да употребяват метод, учреден на оценка на риска и научната информация при определянето на ограниченията за пътуванията и да не бързат с налагането на ограничавания поради новия вид на ковид.

Нов вид на ковид с голям брой разновидности е открит в Южна Африка

Новият вид беше регистриран в Южна Африка и Ботсвана. Той е с към 32 разновидности и учените сигнализират, че това го прави доста рисков. Установено е, че разновидността се популяризира най-много измежду младежите.

Много от разновидностите на този нов вид са свързани с неговата преносимост и устойчивост към имунизацията и има повече промени в Spike протеина, в сравнение с всяка предходна версия.

Единствената вяра на учените сега е големият брой разновидности да " работят " против вируса, т.е. да го създадат неустойчив и по този метод да предотвратят всеобщото му разпространяване, преди да стане прекомерно рисков.

Световната здравна организация също по този начин предложи на страните " да ползват теоретичен и учреден на риска метод “, когато създават ограничавания за пътешестване по отношение на последния вид на Covid-19. В същото време СЗО показва предизвестие по отношение на използването на сходни ограничавания " на този стадий “.

Съветът идва, откакто външният министър на Южна Африка Наледи Пандор разяснява бързото стягане на рестриктивните мерки за пътешестване от страна на Обединеното кралство, акцентирайки, че нейната " непосредствена угриженост е вредите, които това решение ще аргументи както на туристическите промишлености, по този начин и на бизнеса и на двете страни “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР