Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва имунизирането срещу COVID-19 с

...
Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва имунизирането срещу COVID-19 с
Коментари Харесай

СЗО: Не се имунизирайте срещу COVID-19 с две различни ваксини

Световната здравна организация ( СЗО ) не предлага ваксинирането против COVID-19 с две разнообразни ваксини, когато се изискват две дози, съобщи ДПА.
Говорителката на организацията Маргарет Харис сподели през вчерашния ден, че няма задоволително данни за вероятните опасности при слагане на първа доза от ваксната на AstrsZeneca и втора - от препарат на друга компания.

В изявлението си Харис се базира на предварителна рекомендация на експертна консултантска група от февруари. Според рекомендацията към този момент и двете дози би трябвало да са от една и съща ваксина. 

В Германия има прочут напън да се прибегне до тъкмо такава кръстосана ваксина ция, защото хората под 60 години към този момент не се ваксинират с AstrsZeneca поради риска от формиране на кръвни съсиреци.

Според здравния министър Йенс Шпан обаче на 2,2 милиона германци на възраст под 60 години към този момент е сложена първа доза от този препарат и въпросът в този момент е по какъв начин тези хора ще получат цялостна ваксина ционна отбрана, за каквато е нужна втора доза.

„ Без задоволително данни за вероятните опасности не би трябвало да се прави втора ваксина ция с друга ваксина ", сподели ръководителят на немската Фондация за отбрана на пациентите Ойген Бриш.

Постоянната комисия за ваксина цията (Stiko) предлага на хората, на които към този момент е сложена първа доза от ваксина та на AstraZeneca, да се слага втора доза от ваксина въз основата на осведомителна РНК - на Pfizer/ BioNTech или Moderna, 12 седмици след първата. Решение за това обаче към момента не е взето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР