Световната здравна организация - СЗО не може да препоръча бустерна

...
Световната здравна организация - СЗО не може да препоръча бустерна
Коментари Харесай

СЗО е срещу бустер дози на Covid ваксини поради липса на данни

Световната здравна организация - СЗО не може да предложи бустерна доза на никоя от наличните сега ваксини против COVID-19, защото няма задоволително данни за тяхната успеваемост, съобщи в сряда Кейт О`Брайън, началник на имунизационния отдел на СЗО, оповестява СиЕнБиСи.

" Ясно казахме, че понастоящем няма задоволително информация, с цел да се направи рекомендация по този въпрос ", акцентира О`Брайън, до момента в който отговаряше на въпроси в сесия онлайн в Twitter.

Тя означи, че СЗО следи от близко проучванията, направени за успеваемостта на третата доза , изключително във връзка с Делта разновидността на вируса.
 СЗО: Смъртността от ковид е повишена с 21% през последната седмица
СЗО: Смъртността от ковид е повишена с 21% през последната седмица

Случаите на COVID-19 са се нараснали с 8% в международен мащаб

Д-р Кейт О`Брайън, шеф на СЗО по имунизация, ваксини и биологични артикули , сподели, че организацията към момента изследва дали е нужен бустер, за да се усили отбраната против мощно заразни разновидности на ковид.

Ръководителите на Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson , които вършат трите ваксини Covid позволени за приложимост в Съединени американски щати, споделят, че в последна сметка американците ще се нуждаят от бустер след първата си серия от имунизации . Pfizer възнамерява да подаде заявление до регулаторните органи на Съединени американски щати за бустер доза през август, оповестиха от компанията по-рано в сряда.

" Отново, това е доста гореща тематика и предстоят доста проучвания, с цел да могат да се дадат рекомендации, учредени на доказателства ", сподели О`Брайън.

Ако СЗО утвърди бустер, О " Брайън сподели, че това евентуално ще бъде единствено за определени групи получатели, като възрастни хора или хора с съответни положения, които ги вършат уязвими за тежко заболяване.

Тя добави, че СЗО прави оценка дали да утвърди бустерни дози " на база артикул по артикул, защото не всички артикули са безусловно идентични ".

О`Брайън сподели, че СЗО изследва какъв брой дълго трае отбраната на всяка ваксина , както и тяхната успеваемост против разнообразни разновидности , преди да предложи бустер.
 Pfizer тества актуализиранa ваксина против вид Делта
Pfizer тества актуализиранa ваксина против вид Делта

И разисква с регулаторните организации евентуална третата доза, " в границите на 6 до 12 месеца след цялостната имунизация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР