Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу

...
Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу
Коментари Харесай

СЗО промени насоките за ваксинация, включвайки деца и юноши

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за имунизация против ковид с прибавяне на уговорка за деца и юноши. Актуализираната версия е оповестена на формалния уеб страница на СЗО.

„ При деца и юноши по предписание болестта протича по-леко, в сравнение с при възрастни, тъй че в случай че не са в група с по-висок риск от тежък ход на ковид, те могат да не бъдат имунизирани толкоз незабавно, колкото възрастните хора, хората с хронични болести и медицинските служащи ", се споделя в документа, оповестява БГНЕС.

В същото време той акцентира, че са нужни повече данни за използването на разнообразни ваксини измежду децата, с цел да се дават общи рекомендации за имунизиране измежду по-младите възрастови групи.

Насоките също по този начин означават, че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че имунизацията, създадена от „ Pfizer “ и „ BioNTech “, е подобаваща за приложимост от хора на възраст над 12 години. Съобщава се, че СЗО актуализира рекомендациите си, когато се появят нови доказателства от проучвания или епидемиологичната обстановка изисква смяна в политиката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР