Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки и препоръча правителствата

...
Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки и препоръча правителствата
Коментари Харесай

СЗО с нови препоръки за носене на маски на обществени места

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки и предложи държавните управления да насочат повсеместен апел за носене на защитни маски за лице на публични места, където има риск от предаване на COVID-19 за да се ограничи разпространяването на пандемичното заболяване, оповестяват международните организации, съобщи 24 часа.

Организацията предлага носенето на маски при положение на необятно разпространяване на новия ковид и при неспособност да се съблюдава физическа отдалеченост, изключително при лица на и над 60 години.

" В региони, където се следи разпространяването на вируса, предлагаме на хората на възраст на и над 60 години, както и на тези, които имат съответните показания, да носят маски, когато спазването на физическа отдалеченост е невероятно. В допълнение, СЗО поучава държавните управления да предизвикват хората да носят маски тук-там, където инфекцията е необятно публикувана и физическото разграничаване е затруднено. По-специално това важи за превоза, магазините и други места, на които се следи скупчване на хора. Организацията счита, че медицинските маски би трябвало да се носят от всички хора, работещи в клиничното пространство на здравните заведения, а освен от личния състав, полагащ грижи за пациентите ", споделя генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Според него е най-добре маските да бъдат трипластови.

В новите си рекомендации, подтикнати от доказателства от изследвания, извършени през последните седмици, СЗО акцентира, че маските за лице са единствено едно от средствата, които могат да понижат риска от предаване на вируса и не би трябвало да дават подправено чувство за отбрана.

" Имаме нови данни от проучвания. Сега разполагаме с доказателства, че в случай че се ползва вярно, тази мярка обезпечава преграда за евентуално инфекциозни капчици ", споделя Мария Ван Керкхове от СЗО, представена от Ройтерс.

Докато някои страни и американски щати препоръчваха или направиха наложително носенето на маски, СЗО по-рано споделяше, че няма задоволително доказателства за или срещу потреблението им от здрави хора в по-широка общественост. Организацията постоянно е препоръчвала медицински маски да се носят от заболели хора и от лицата, които се грижат за тях.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата паро
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР