Световната здравна организация (СЗО) актуализира насоките за носенето на маски

...
Световната здравна организация (СЗО) актуализира насоките за носенето на маски
Коментари Харесай

СЗО обяви при какви случаи маските трябва да бъдат задължителни

Световната здравна организация (СЗО) актуализира насоките за носенето на маски за лице по време на пандемията от новия ковид, като предизвиква използването им в места, където се събират доста хора и където новият ковид е необятно публикуван.

Докато oпасният вирус продължава да се популяризира, СЗО промени позицията си за това кой би трябвало да носи маска, по кое време би трябвало да се носи и от какво би трябвало да се прави.

Правителствата би трябвало да предизвикват необятната общност да носи маски, когато има необятно разпространяване и физическото разстояние е мъчно да се съблюдава, като да вземем за пример в публичния превоз, в магазините или в други затворени или препълнени с хора пространства, съобщи шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

СЗО: Молим ви, не хабете на вятъра защитните маски!

,,В региони с зараза съветваме хората на възраст над 60 години или тези с съпътстващи да носят здравна маска в обстановки, когато физическото разстояние не е възможно'', добави той, представен от "Фокус ".

СЗО издаде и нови насоки по отношение на изработката на немедицинските маски от тъкани, като поучава те да се състоят от минимум три пласта от друг материал.

Гебрейесус обаче акцентира, че маските са единствено част от ефикасната тактика за ограничение на вируса и могат да доведат хората до подправено възприятие за сигурност.

Той показа, че те не са сурогат на физическото разстояние и хигиената на ръцете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР