Световната здравна организация промени класификацията на новия щам на ,

...
Световната здравна организация промени класификацията на новия щам на ,
Коментари Харесай

СЗО обяви индийския вариант на коронавируса за международна заплаха

Световната здравна организация промени класификацията на новия вариант на, който се популяризира в Индия от „троен мутант“ на „опасен вариант“, който е опасност за целия свят. Всички детайлности ще бъдат дадени в седмичния доклад на СЗО, само че съгласно предварителните данни вариантът В.1.617 се популяризира по-бързо от истинския вирус и може да заразява хората които към този момент са преболедували COVID-19.

„Това са аргументите да го квалифицираме като рисков вид на световно ниво“ – съобщи Мария ван Керкхове (Maria Van Kerkhove), механически шеф на СЗО по бързо реагиране на COVID-19.

Към сегашен ден СЗО прави деликатен мониторинг на 10 разновидността на новия ковид по целия свят, в това число и на В.1.617, CNBC. Първоначало на този вариант бе даден статута „изискващ нараснало внимание вариант“, само че след провеждането на съответните проучвания категорията на опасност бе нараснала. Това стана откакто медицинските специалисти го признаха за по-заразен, по-смъртоносен и отчасти резистентен към съществуващите ваксини медикаменти.

Публикуваните през днешния ден предварителни данни демонстрират, че наличните към сегашен ден ваксини против COVID-19 остават ефикасни в попречване болестта и гибелта от варианта В.1.617.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР