Световната здравна организация призова днес богатите държави да преосмислят плановете

...
Световната здравна организация призова днес богатите държави да преосмислят плановете
Коментари Харесай

СЗО: Богатите страни да даряват ваксини

Световната здравна организация прикани през днешния ден богатите страни да премислят проектите за имунизиране на децата и вместо това да подаряват ваксини на програмата КОВАКС за по-бедните страни, съобщи Ройтерс.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус сподели също, че втората година от пандемията се обрисува да бъде по-смъртоносна от първата, като Индия остава главен обект на паника.

" Разбирам за какво някои страни желаят да имунизират децата и младежите, само че тъкмо в този момент ги приканвам да премислят и вместо това да дарят ваксини на КОВАКС ", сподели той на видеоконферентна среща в Женева.

Индийският министър председател Нарендра Моди през днешния ден сигнализира за бързо разпространяване на ковид в обширните селски региони на Индия, откакто по публични данни на управляващите броят на инфекциите надвиши 24 милиона души, а умрелите от болестта за трети следващ ден са над 4000 души.

От началото на пандемията броят на инфектираните с КОВИД-19 по света надвиши 160,71 милиона души, а на умрелите доближи 3 477 379, съгласно калкулации на Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР